Menü | Kis Vakond TanodájaTréningezik az állatokat
 Tréningezik az állatokat a Nyíregyházi Állatparkban. A papagájok és a fókák is új kunsztokat tanulnak. Napi 4-5 edzést tartanak nekik, a fókák labdáznak és villámsebességgel úsznak a víz felszínén, a papagájok pedig – egy kis jutalomért – még a hasukra is fekszenek.

Egyik kézrõl a másikra repül az ara papagáj az óceán világában. A színes tollú madarak egyre ügyesebbek, nem csoda, naponta tréningezik õket, hogy a látogatókat látványos mutatványokkal fogadhassák. A Nyíregyházi Állatpark lakói készülnek a szezonra. Napi 4-5 tréninget tartanak az aráknak. Az edzõk, mint minden állatot, a madarakat is pozitív megerõsítéssel motiválják, ha megcsinálják, amit tõlük kérnek, csemegét kapnak. A papagájok az idén sok új kunsztot tanultak.
Edzenek az oroszlánfókák is. Õk már rutinosak, Alf, Dzsino és Leon 2006 óta szórakoztatja az állatpark látogatóit. Az állatok az elmúlt szezonhoz képest rengeteget nõttek, és persze ügyesedtek is: egyre magasabbra tudnak ugrani, könnyedén játszanak a labdával, és megtanulták a motorcsónakozást is, vagyis villámgyorsan úsznak a víz felszínén.